Šťastnejšia žena!

28.11.2015 20:27

 

Nedávno ma na sociálnej sieti zaujal citát od jednej známej. Bolo v ňom : „Každý koho stretneš niečo stratil, niečo miluje a niečoho sa bojí“. Rozmýšľala som nad touto jednoduchou a zároveň krásnou vetou asi celý deň. Už dávno som si niečo také pravdivé a zmyselné neprečítala. Je to úplna pravda. Pozri sa do prava/ do ľava. Všade vidíš ľudí/ veľa ľudí. 

Každý sme odlišní a pritom všetci rovnakí. Veď predsa každý v živote si musí prejsť  svojím trápením, bolesťou, sklamaním, ale každý prežije aj tie krajšie dni. Sú dni, kedy si prajeme, aby neskončili. Sú však dni, kedy si želáme, aby čím skôr skončili. Každý deň platíme nejakú daň, ktorú nám život dáva. Je hlavne na nás, ktorú daň si v ten deň vyberieme a zaplatíme.

Niekto sa bojí pavúkov, budúcnosti, má strach z písomky, z predmetu v škole, kolegýň. Aj strach je súčasť našich životov. Neexistuje človek, ktorý sa ničoho nebojí.

 Taktiež každý z nás už určite stratil osobu, na ktorú nikdy nezabudne. Ktorá bola podstatou jeho bytia, priblížila mu život z tej krajšej strany. Ktorá dokázala vyčariť nádej a úsmev už len preto, že bola. Každý z nás má takú osobu, vec, spomienku, ktorú poznal, mal, zažil. Určite každý. Aj ty.

Každý z nás niečo miluje. Myslím, že neexistuje osoba, ktorá nič nemiluje. Či už je to osoba, ktorú miluje. Alebo je to obľúbená sladkosť, darovaný porcelán od svokrovcov, pletený sveter od starej mamy. Každý jeden z nás niečo miluje. Lebo svet bez lásky by nedokázal existovať/ jednoducho by nebol. 

A preto: 

Odpúšťaj. Odpustenie oslobodzuje dušu, dáva novú nadej, ochraňuje Ťa pred väčším utrpením. Ja viem, že je to ťažké, ale ak neodpustíš škodíš len sebe.  Tvoje vnútro, tvoj smútok, nešťastie, bôľ, ale aj šťastie, radosť dokážeš formovať len ty. Ani ten najlepší psychológ Ti nepomôže, keď sa sama nepostavíš na vlastné nohy a nebudeš chcieť zmeniť pohľad na „tvoj svet“. 

Miluj ľudí. Miluj ľudí okolo seba. Počúvaj aj uhundraných a ľudí s chladným srdcom, časom ich vypočuté srdcia zmäknú. Skús to.

Usmievaj sa a objímaj. Tieto dve činnosti sú zadarmo a človek je po nich štastnejší viac  a viac :-)

Nájdi sa čas pre to čo Ťa robí šťastným. Nájdi si čas na ľudí, ktorí Ťa robia šťastným.

Príjmi svoje trápenie. Každý ho má. Postav sa voči nemu s chladnou hlavou, trpezlivo a s nádejou. 

Nečakaj na piatok, ani na leto. Každý deň je výnimočný, dokonca aj upršaný pondelok. Každá hodina je výnimočná, každá bolesť je výnimočná, každá slza je vzácna. Nie len úsmev formuje osobnosť človeka. Aj to zle je súčasťou tvojho života. Nikto to nemá v živote ľahké( ani ty nie si výnimka). Neľutuj sa, ale snaž sa žiť a bojovať. Zlášť v dnešnom "chladnejšom" svete.

Všímaj si ľudí okolo seba. Poznáš to. Každé ráno cestuješ autobusom do práce. Vieš, ktorý autobusár Ťa vozí, nikdy si však nepomyslela čo je ten autobusár vlastne zač. Popraj mu niekedy krásny deň, alebo sa ho spýtaj ako sa dnes má. Buď tým koho chceš stretnúť ty.

 Maj rád ľudí a veci okolo seba úprimne. Úprimnosť hľadaj okolo seba s otvorenými očami. Je to dlhá cesta, ale nie nemožná.

Modli sa. Modli sa potichu,s veľkou túžbou, s úprimnosťou pros a všetko sa Ti splní. Bude to tŕnisté, niekedy nemožné, ale ten koniec bude stáť za to! Modli sa aj vtedy ak si šťastná, nie len ak si nešťastná. 

A naozaj sa staneš šťastnejšou ženou :-) 

 

 

autor: Iwelline 

Kontakt

V prípade otázok, spolupráce, alebo len tak mi napíšte na: kontakt@svetmodernejzeny.sk

 

 

Vyhrala som krásne 5 miesto a nominovaných z tejto kategórie bolo až 116 blogov. Veľké ĎAKUJEM !