Valentín verzus láska!

16.02.2015 13:33

Biznis, alebo dôkaz lásky? 

Zvláštne. Valentín skončil! Už si na facebooku ľudia neposielajú srdiečka, neoznačujú sa na rôzne zaľúbené obrázky, zrazu aj tie zdražené čokolády zlacneli. Viete čo sa mi nepáči v tento deň? Hlavne to, že ľudia dobrovoľné zverejňujú súkromie dvoch tajných sŕdc. Zaľúbený pár si rezervuje miesto v  krásnej reštaurácii . Najprv odfotia jedlo, ktoré im ešte ani nevychladne a už to majú zverejnené na facebooku. Potom nasleduje fotka kytice a pusa, ktorá musí byť taktiež odfotená a daná na sociálnu sieť. 

Nemáme mať tieto výnimočné chvíle hlavne v srdciach? Či potrebujeme každý detail odkázať  klebetnej Hanke, susedke na druhom poschodí? Alebo prečo to vlastne ľudia robia? Nemôžem prísť tomu raz "na chuť". Potom vzniká závisť a pracujúci otec, ktorý má aspoň sobotu voľnú (práve na Valentína) si chce pospať. Je  však súdený, lebo v tento deň „zabudol“ na manželku. Omyl! On na ňu nezabudol! On sa o ňu stará presne 365 dní. Chodí do práce a jeho krvavé oči dokazujú, že to robí hlavne pre svoju rodinu, ktorej chce „dať“ lásku po celý rok. Nie len na Valentína! U žien v mnohých prípadoch vzniká predtucha prečo pravé ona nedostala nádhernú kyticu  a romantickú večeru v luxusnej reštaurácii. Jeden deň dokáže vyčarovať toľko otáznikov, že človek môže zabudnúť čo to vlastne LÁSKA je.

 

Láska nie je obrázok na facebooku. Nikdy na seba neupozorňuje, stále mlčí. Ak ju však pocítiš vieš, že je pri Tebe blízko. Láska je, keď sa Ti stane niečo zlé a máš komu zavolať. Nemusí nájsť riešenie, stačí aby Ťa vypočul a Tebe sa "uľaví". Láska je, ak tvoj partner vidí, že Ti je zima a hoci mrzne aj on ponúkne Ti  jeho rukavice. 

Láska je veľká obeta.Je pri Teba aj vtedy ak sa podelíš o tvoju obľúbenú čokoládu aj, keď si sa na ňu celý deň tešil.  Keď partner vidí v tvojich očiach plač aj, keď ty sa usmievaš. Je dokonalá, neupozorňuje na seba, vytvára maličkosti na ktoré nikdy nemáme zabúdať. Ani keď nám klebetná Hanka z druhého poschodia robí ilúzie.

Viete vlastne kto bol Valentín? Ak som sa na túto otázku pýtala ľudí navôkol nevedeli .Vedeli však, že majú bežať a kúpiť čokolády a ruže v obchode len aby sa nehádali s manželkami. Je mi veľmi ľúto, že na naozajstnú pointu sa v tento deň zabúda. Valentín bol biskup, ktorý tajne sobášil zaľúbené páry. Vtedy boli svadby neuznávané. Šírila sa vraj klebeta, že slobodní muži dokážu podať lepší výkon v boji.

Kde je momentálne v tejto chvíli váš partner? Pripravil vám ráno kávu, napísal milú smsku, alebo vám aspoň zavolal? Tak poďakujte Valentínovi, že dokázal bojovať za lásku. Ktovie čo by bolo ak by sa vzdal. Ani vy sa nevzdávajte a bojujte za svoju lásku. 

Dokazujte  jej lásku aj vtedy, keď vám to "nenahovárajú" srdiečka na každom webe a v každom jednom obchode. Namiesto „rýchlych fotiek“ otvorte radšej naplno vaše srdce  a to hlavne každý deň.Ktoré šaty by si si obliekla? Pripravuješ manželovi romantickú večeru. On o ničom nevie :-) Je bežný deň a chceš ho len tak  po práci prekvapiť. Možno dobrá inšpirácia ako ho prekvapiť napríklad dnes :-) 

 

autor: Iwelline 

 

Kontakt

V prípade otázok, spolupráce, alebo len tak mi napíšte na: kontakt@svetmodernejzeny.sk

 

 

Vyhrala som krásne 5 miesto a nominovaných z tejto kategórie bolo až 116 blogov. Veľké ĎAKUJEM !