Správna starostlivosť o vaše šperky!

01.05.2016 13:30

 

Každá správna žena by mala vlastniť  vo svojej šperkovnici lacnejšiu bižutériu, ale aj drahšie šperky. Lacná bižutéria má svoje výhody, ale taktiež aj svoje nevýhody. Čo asi najviac pri jej kúpe poteší každú ženu je jej cena. Sú dostupné za naozaj nízke ceny. Nájdete rôzne tvary, farby, veľkosti. Jej najväčšou nevýhodou je jej kvalita. Pri jej častom nosení vydrží naozaj veľmi málo. 

Každý šperk (či už drahší, alebo lacnejší) nás už na prvý pohľad dokáže upútať svojím výzorom. Ak je nový, je trblietavý, nedotknutý, vyzerá šarmantne, nádherné, draho. Častým nosením však začne strácať svoj lesk, farbu a môžu sa na ňom  časom objaviť aj  viditeľné škrabance. Bižutéria, ale aj drahé šperky si zaslúžia naše povšimnutie a z času na čas aj našu výraznejšiu starostlivosť o ne. 

Každá z nás túži byť povšimnutá a rozmaznávaná svojou polovičkou a na to sú šperky jedným z kvalitných riešení ako vyjadriť druhej polovičke lásku :-) 

 
Najkrajšie šperky sú tie v ktorých pri pohľade na ne cítite lásku. Ak ju pocítite aj váš šperk sa stane nezničiteľný :-) 
 

 

Šperky zo striebra 

Ak ste si mysleli, že strieborné šperky vydržia na veky-vekov nepoteším vás, mýlili ste sa. Aj keď patria medzi drahšie šperky nikto vám negarantuje, že zlým zaobchádzaním  a zlou staroslivosťou nebudú černať.  Ak chcete aby váš strieborný prsteň, alebo náhrdelník vydržal čo najdlhšie krásny, lesklý a  stále ako nový mali by ste ho starostlivo chrániť. Dôležité je chrániť ho pred potom, kozmetickými prípravkami ( ako je parfúm, voňavky), prisilným slnečným žiarením, termálnou vodou.  Taktiež neumývajte so striebornými šperkami riad. Ak máte náročnú prácu a používate chemické prostriedky tak si ich počas práce odkladajte na bezpečné miesto. 

Najideálnejšie by bolo nosiť  váš drahý šperk len na výnimočné udalosti, kde chcete zažiariť. Samozrejme ak ste ho dostali z lásky, od vášho partnera a chcete aby bol vašou súčasťou každý deň nikto vám to nezakazuje :-) V čase vášho voľna mu niekedy venujte pozornosť a  poriadne ho prečistite, udrží si  tak svoju kvalitu. Dnešná doba ponúka špeciálne handričky a taktiež k ním mnoho prípravkov, ktoré sú určené priamo na udržanie kvality strieborného šperku. Vášmu šperku tak doprajete dlhšiu životnosť a lesk. 

V prípade, že sa vo vašej domácnosti nevyskytujú, môžete použiť citrónovú šťavu a jemne s kefkou takýto šperk prečistiť. Ak ju doma nenájdete môže sa čistiť aj pomocou sódy. Vyžaduje si jednoduchý postup. Do misky nalejte vodu, najlepšie horúcu vodu. Pridajte malú lyžičku sódy. Do vody môžete pridať aj lyžičku soli. Šperk môžete nechať vo vode aj niekoľko hodín. Nakoniec teplou vodou a mydlom opláchnite. Usušte ho a dôkladne uložte do šperkovnice. Považuje sa to síce za prvú pomoc pri černaní, ale špeciálne prípravky  pri ich čistení sa oplatí využívať viac. Ak ste vlastníkom drahého strieborného prsteňa s drahým kameňom dávajte  si pri čistení pozor a šperk prečistite opatrne, aby vám z neho kameň nevypadol. 

 

prsteň zo striebra



 

Šperky zo zlata 

Zlaté šperky sa môžu nosiť každý deň. Nájdu sa  však ženy, ktoré ich strážia ako oko v hlave a využívajú len na výnimočné udalosti. Sú vhodné k rôznym outfitom. Najčastejšie ich ženy nosia k blúzkam, kostýmom, sakám, svetríkom, sukni či nohaviciam. Avšak pri každodennom používaní môžu pomaly začať strácať svoj lesk a farbu. Preto je dôležité ich z času na čas pretrieť špeciálnou handričkou. Dnes je už dostupná vo všetkých kamenných obchodoch, ale aj rôznych internetových obchodoch. Ak ju doma ešte nemáte, je veľmi užitočné zabezpečiť zlatému šperku očistu so saponátom. Vezmite si kefku a jemne ho vyčistite.  Z času na čas ich treba vziať  aj prečistiť k odborníkom a určite sa vám za to poďakujú svojím vzhľadom.

Ak sa chystáte na dovolenku môžete si ich taktiež vziať so sebou. Dávajte však pozor na silné slnko, vodu s chlórom, saunu, môžu stratiť svoju hodnotu. Morská voda šperkom (bez vzácnych kameňoch) neublíži, skôr im lesk prinavráti, ale voda v bazénoch im môže príliš uškodiť. Ak to na dovolenke nechcete riešiť, tak radšej nechajte váš obľúbený šperk  v takéto momenty vo vašej šperkovnici a vytiahnite ho len na večernú prechádzku pri mori, alebo na večeru s vašim partnerom pri sviečkach :-) 

 

Perlové šperky a sety 

Perla ja považovaná za veľmi vzácny dar. Takéto perlové sety nosila aj Kleopatra.  Ak nazrieme do histórie v 19. storočí si ich mohli dovoliť len králi. Vyjadrujú vznešenosť, ženskosť, bohatstvo a moc. Tento šperk sa zväčša dedí z generácie na generáciu čím vyžaduje precíznu starostlivosť. Je to skôr šperk, ktorý dotvára výnimočné udalosti ( ako sú svadby, stužkové, promócie, pracovné večierky, plesy ) na ešte výnimočnejšie.

Najlepšia starostlivosť o tento šperk je čistenie pomocou handričky. Dnes ju už nájdete v každom klenotníctve. Niektoré obchody ju dokonca pribalia ako darček k nákupu. Perlové šperky si vyžadujú šetrné uskladnenie. Ako prvé si pri vyzliekaní dajte dole perly.  Perly nemajú rady extrémne horúčavy, fén, sauny . Prečistenie v morskej vode im však prinavráti lesk. Samozrejme všetko s mierou.  

Neodporúča sa čistiť ich doma saponátmi, ale skôr si vyžadujú "očistu" u odborníka. Určite ako prvú pomoc doma nepoužívajte žiadne chemické prostriedky ani žiadne iné chemické látky! Nájdite im vhodné miesto v šperkovnici a oddeľte ich od kovových predmetov ( mohli by ich doškriabať).

 

 

Šperky z drahých kameňov a diamanty 

Takéto šperky  nie sú bežným darom. Vyžadujú si výnimočnú chvíľu, okamih, moment. Drahé kamene sú už z minulosti známe bohatstvom, mocou, silou. Niektoré majú silné liečivé účinky. Ak ich chcete udržať ako nové, môžete ich namočiť do alkoholu, ale len na pár sekúnd a nie veľmi často. Ak sa chystáte na dovolenku k moru takéto šperky si chráňte pred silným slnečným žiarením, môžu totižto stratiť svoj lesk, farbu a veľmi vyblednúť. Odporúča sa  ich do vody nenamáčať. Taktiež ak je do vaších (zlatých či strieborných šperkov) vsadení drahý kameň, chránte ich celkovo pred vodou.

 

Ak chcete potešiť seba, alebo svojích blízkych a hľadáte vzácny dar tak www.sperky-a-diamanty.sk vás určite nesklame :-) Predstavte si romantické požiadanie o ruku s ligotavým prsteňom a veľkým drahým kameňom pri večernej prechádzke, alebo luxusnej reštaurácii. Zážitok, ktorý je len raz za život, preto sa oplatí si ho naplánovať do detailov. Tento internetový e-shop je zameraný na exkluzívne šperky, ktoré potešia nielen oči, ale hlavne vaše srdce. 

-rýchla doprava až k vám domov
- veľký výber šperkov
- nádherné darčekové balenie
- špeciálne handričky na čistenie šperku zadarmo 
- ako darček zadarmo mydielko v tvare srdiečka a cukríky eppi :-) 
- pribalený  certifikát 
- Ak mám byť úprimna, ešte som sa nestretla s takým internetovým obchodom.Všetko do detailov premyslené, ochota, milá e-mailová komunikácia, rýchly dovoz, skvelý  a veľký výber. V tomto internetovom obchode je cítiť prácu, ktorá je doladená láskou a precíznosťou. 100% vám tento internetový obchod plný nádherných šperkov odporúčam. 
 
 
 
 



 
 
 

 

 

autor: Iwelline 
foto: www.sperky-a-diamantky. sk 


 


 


 

 

 

 

Kontakt

V prípade otázok, spolupráce, alebo len tak mi napíšte na: kontakt@svetmodernejzeny.sk

 

 

Vyhrala som krásne 5 miesto a nominovaných z tejto kategórie bolo až 116 blogov. Veľké ĎAKUJEM !