Nikdy nestrať svoje detské srdce!

29.03.2015 14:04

Nezabúdaj milovať ľudí svojím detským srdcom! 

Milujem svoj život, ale niekedy sa zamyslím kam vlastne smerujem. Momentálne by som potrebovala nájsť svoju STOPKU na životnej križovatke. Bojím sa však, že to nič nevyrieši. Bojím sa, že keď teraz na chvíľu niekde dlhšie zastanem nedostanem výsledky, ktoré chcem dosiahnúť. Deväť štátnych skúšok zatiaľ úspešné za sebou, diplomovka úspešné napísaná. Tak dlho som ešte nič nepísala, ale stalo to za to. Voľný víkend sa konečne stal realitou aj, keď pracovné povinnosti sa naozaj nakopili. Už si však môžem asi povedať, že to najťažšie mám za sebou.

 Niekedy  si však myslím, že život nie je fér. Alebo to zlo sveta je tou uponáhľanou a závistlivou dobou? Možno nie, možno si to len nahovárame. 

Ak na život pozeráte pozitívne a očakávate pozitívne výsledky naozaj ich dosiahnete. Ak však všetko vidíte negatívne celý svet sa postaví  proti vám a zabudnete, že jeho krása spočíva v maličkostiach. V maličkostiach, ktoré sú tak vzácne a dokonca bez nich by veľkolepé veci neboli veľkolepé. 

Čierna, červená, zelená, ružová. Ktorú farbičku si dnes vyberiem a nakreslím mojej mamičke obrázok? Ktoré papučky si obujem, budem si dnes s Nikolkou kresliť ? Krásne to boli časy a naozaj už rozumiem vete, že ak budem dospelá budem chcieť byť dieťaťom. Zvláštne, koľko múdrosti a životných právd už poznáme od starších. Je ich naozaj veľa. No nikdy si ich včas neuvedomíme až keď príde rad na nás. Asi to tak má byť. Nie nadarmo sa hovorí, že človek sa účí na vlastných chybách. 

Myslím si, že človek v živote dospieva viackrát. Nikdy nedospeje jedným momentom, alebo dovŕšením 18 veku v kalendári. Nie!

 Dospieva ak mu viac záleží na niekom inom ako na sebe, ak dokáže úprimné odpustiť. Ak plače osoba, ktorú ľúbime  a plače aj osoba, ktorá je ním ľúbená, lebo mu viac záleží na ňom ako na sebe. Ak dokáže pomôcť druhému človeku len tak. Ak nás rozplače film z ktorého  sa poučíme, alebo nás motivuje k lepším výsledkom. Ak sa zmierime so situáciou v ktorej nemôže nič robiť, len čakať. Kde čas je náš doktor. Ak nám navždy odíde blízka osoba a my veríme, že ju ešte niekedy uvidíme, lebo naša viera je naozaj veľká. Ak  v niečo veríme aj, keď nadej je maličká. Ak milujeme, ale nie je nám to opätované no necháme človeka ísť jeho vlastnou cestou. Ak sa obetujeme aj keď nás to stojí naozaj veľa úsilia a síl. Mohla by som pokračovať do večera a ešte aj zajtra. Toľko nám život posiela  životných momentov do cesty a my naozaj dospievame. Každý rovnako, no predsa každý iným spôsobom a v iných situáciach.

 Človek v živote dospieva viackrát a každý iným spôsobom. No dieťa v nás ostáva navždy. Dieťa, ktoré sa v nás sem tam prebudí a kričí, že si ho mame všimnúť. Že sa máme usmievať, tak ako keď sme boli deti, že by sme si mali niekedy dovoliť bezstarostné dni, kedy nás nič netrápi a zabudnúť na problémy. Že veriť ľuďom je potrebné aj v dnešnej dobe, lebo bez viery by sme nedokázali opäť vstať po tvrdom páde. 

Aj dnes treba milovať ľudí úprimne  našim detským srdcom, lebo  ho môžeme stratiť a už sa nám nikdy nenájdeme. Ak ho stratíme ,stratíme  kúsok seba. 

Tvoj najmladší člen rodiny slávi narodeniny. Ktoré šaty by si si obliekla? :-) Všímate ši vaše ratolesti? Dokážu sa radovať z jednoduchých maličkostí. Dokážete to aj vy? :-) 

Majté krásnu a výnimočnú nedeľu! :-) 

autor: iwelline 

 

Kontakt

V prípade otázok, spolupráce, alebo len tak mi napíšte na: kontakt@svetmodernejzeny.sk

 

 

Vyhrala som krásne 5 miesto a nominovaných z tejto kategórie bolo až 116 blogov. Veľké ĎAKUJEM !