Láska očami jednoduchej ženy.

07.02.2016 18:06

Jednoduchá (dokonalá) láska...

Dovolím si napísať vetu, že deti dokážu charakterizovať lásku ľahšie, rýchlejšie, sebavedomejšie, dôslednejšie ako my dospelí. Dokážu ju  intenzívnejšie vnímať, pocítiť, dať jej novú šancu, veriť jej, dokonca viac ako muž a žena po rokoch manželstva. Vidia ju detskými očami, cítia ju intenzívnejšie, ľahšie, dôslednejšie.  Asi preto, že ju vnímajú jednoducho,  vnímajú ju v daný moment, nenáročne, neunáhlene, pomaly a trpezlivo.

 Láska je objatie. Láska je úsmev, láska je pusa. Láska je šťastný výraz spokojnej manželky. Láska je bábätko s plným bruškom a pokojným spánkom. Láska je poďakovanie charakteristickým prejavom druhého, alebo láskavou mimikou tváre druhej polovičky. Je  to pohladenie, dotyk,  prvá pusa a v brušku milión motýlikov, usmievavý človek, láska je pohladenie, zimomriavky, spokojný človek, slzy šťastia, pekné slovo. 

Láska je aj to ak nachystám priateľke/ manželke pred prácou kávu, ak sa obetujeme aj vtedy ak sa nám nechce vyniesť smetný kôš. Nachádza sa všade okolo nás, nachádza sa vo veľkých životných okamihoch, ale skrýva sa hlavne "maličkých"  životných situáciach. Len my to už niekedy berieme ako samozrejmosť a zabúdame na ňu. 

Láska dokáže mlčať a pritom nás dokáže poúčať. Je trpezlivá, večná, odpúšťa, dáva nám vieru v nádej,  novú šancu, nový pohľad na človeka a život. Je všade po celý čas. Ticho mlčí, odpúšťa nám, neprikazuje. Je vyrvalá, niekedy je vážna, inokedy  veselá.

Láska nie je romantický film, ktorý končí hepiendom.  Láska nie je len romantika, sviečky, objatia a bozky.  Láska sa skrýva  aj v úprimných slzách, zamyslenej tvári, smutnom pohľade, pri lúčení, zamyslení, v hádke...

Láska je tichá, mlčí, no stále nás veľa učí, mení nás ľudí na dokonalejšie bytosti.  Je všade! Je pri nás stále a  nikdy sa neunaví. Každý deň máme možnosť pocítiť ju, záleží len na nás či jej otvoríme  naše srdce. 

 

 

autor: Iwelline 

 

Kontakt

V prípade otázok, spolupráce, alebo len tak mi napíšte na: kontakt@svetmodernejzeny.sk

 

 

Vyhrala som krásne 5 miesto a nominovaných z tejto kategórie bolo až 116 blogov. Veľké ĎAKUJEM !